Започнаха записванията в лятната кампания за профилактика Рака на гърдата във

...
Започнаха записванията в лятната кампания за профилактика Рака на гърдата във
Коментари Харесай

Лятна кампания за превенция Рака на гърдата започва във Варна | Инициативата протича с отстъпка в размер на 50% за всички Дигитални мамографии до края на месец август

Започнаха записванията в лятната акция за профилактика Рака на гърдата във Варна. Инициативата се организира от  и обичайно протича с отстъпка в размер на 50% от цената на платените цифрови мамографии. Това дефинира цена от 35 лева за проучване .  

По време на акцията ще се одобряват и пациенти с  , само че от Центъра припомнят, че право на направление за профилактично мамографско проучване имат само здравно-осигурените дами навършили 50 години .

За застраховане на акцията е зает целия лекарски екип на здравното звено в състав: доктор Венцислав Божков; доктор Съмър Ел Шемери, д. м.; доктор Теньо Чавдаров, доктор Велислав Иванов и доктор Васил Василев . Поради огромния интерес, всички пациенти ще се одобряват по график -  с авансово непокътнат час на следния телефон:


Центърът работи без почивен ден на територията на Медицински комплекс МЛАДОСТ, на адрес Варна, бул. „ Република “ 15 . Работното време е от  08:00 до 18:00  (в делнични дни) и от  09:00 до 14:00  (през уикенда)

• най-ниското равнище на облъчване за мамографско изследване;
• най-малък напън на лопатките, който се контролира автоматизирано (без интервенция на оператор) и се дефинира освен за всеки пациент персонално, само че и за всяка гърда поотделно, отчитайки характерната ѝ плътност;
• изключителна  детайлност на изображенията, която обезпечава навременно разкриване и на най-дребните микрокалцификации (точковидни сенки), които структури са предвестници на идно образуване на бучка;
Организаторите слагат главен акцент върху регулярна профилактика на дамите в дейния възрастов диапазон от 35 до  50 години. Според стандартите на западната медицина, следва да стартират след навършване на 35 годишна възраст . Съгласно настоящия правилник на Здравната каса у нас обаче, профилактични мамографии се поставят едвам след навършване на 50 годишна възраст. По този метод, единственият вид за дамите на възраст сред 35 и 50 години остават платени проучвания.

За акцията и провокациите в битката с онкологичното заболяване, беседваме с  доктор Васил Василев , шеф на  :



Работно време:
Понеделник – Петък: 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: 9:00 - 14:00

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР